צילום רנטגן לעומת בדיקת MRI צילומי רנטגן ו-MRI הן שתי טכניקות הדמיה נפוצות המשמשות לאבחון מגוון רחב של בעיות רפואיות. לעיתים אנשים יכולים לבלבל בין שתי הבדיקות. מטרת שתי הבדיקות היא לבחון את המצב של האיברים הפנימיים בגוף באופן שאינו פולשני (ניתוח). אם זאת שתי הבדיקות הן שונות באופן משמעותי אחת מהשנייה באופן הביצוע והטכנולוגיה שהן כוללות והן ביישומים שלהן. להלן טבלה המציינת את ההבדלים העיקריים בין שתי צילום רנטגן ובין בדיקת אם.אר.איי:
צילום רנטגן MRI מאפיין
קרני רנטגן. שדות מגנטיים חזקים וגלי רדיו. סוג הטכנולוגיה עליה מתבססת הבדיקה
בעיקר עצמות ורקמות צפופות איברים רכים, עצמות, סחוס ורקמות אחרות. לאיזה איברים ניתן לעשות הדמיה באמצעות הבדיקה?
לא לא האם במהלך הבדיקה יש חשיפה לקרינה
הבדיקה לוקחת זמן קצר יחסית (לרוב רק מספר דקות) הבדיקה יכולה להימשך כ- 30 דקות עד כשעה כמה זמן הבדיקה לוקחת?
בדרך כלל לא מומלץ בדרך כלל כן האם הבדיקה מתאימה לנשים בהריון או מניקות?
נמוכה יחסית גבוהה יותר איזו סוג בדיקה יקר יותר?
 

מה היתרונות של צילום רנטגן?

לצילומי רנטגן יש יתרונות רבים. בדיקות אלו זמינות באופן נרחב וזולות באופן יחסי לבדיקות אחרות . באופן יחסי לבדיקות אחרות כמו למשל בדיקות mri או בדיקות קולונוסקופיה ההכנה לבדיקה פשוטה והבדיקה עצמה לרוב תיקח רב מספר דקות בלבד. חשוב לציין שהבדיקה הינה בדיקה לא פולשנית והיא לא כרוכה בכאב או בתופעות לוואי. החיסרון המרכזי של בדיקות רנטגן הוא שזמן ההמתנה לבדיקת רנטגן ברוב קופות החולים בישראל הוא ארוך מאוד ויכול להימשך חודשים רבים. הפתרון הטוב ביותר למי שרופא המשפחה המליץ לו לעבור בדיקת רנטגן לבירור האם יש לו שבר בעצמות הגוף או בעיה רפואית אחרת הוא לבחור לעבור בדיקת רנטגן במכון פרטי.

איך להתכונן לבדיקת רנטגן?

כאמור, רוב האנשים יעברו לפחות פעם אחת במהלך חייהם צילום רנטגן וברוב המקרים, אין צורך בהכנות מיוחדות לפני צילום רנטגן. עם זאת, ישנם מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון ולהיערך אליהם לפני הבדיקה: לבוש – תכשיטים, בגדים וחפצים מתכתיים (כמו למשל שעונים) שונים עלולים להפריע לצילום נקי וחד של האיבר אותו יש לבדוק ולכן פעמים רבות יש להסיר את הבגדים לפני הבדיקה ובזמן הבדיקה עצמה.

האם לנשים בהריון או נשים מניקות מותר לעבור צילום רנטגן?

לרוב, צילומי רנטגן אינם בדיקה שמומלץ לנשים הרות או לנשים המניקות לעבור. אך ייתכנו מקרים בהם הרופא יקבע שצילום רנטגן חיוני, כמו למשל חס וחלילה כאשר יש חשד לשבר באחת הגפיים. אם אתם בהיריון או מניקה חשוב ליידע את הרופא וגם את הטכנאי שאחראיים על ביצוע הצילום לפני תחילת הבדיקה ואפילו לפני קבלת ההפניה אליה.

האם בדיקת רנטגן היא מפחידה או מסוכנת?

אנשים רבים עלולים לחוש חרדה מפני בדיקת רנטגן. חשוב לדעת שכאשר אתם עוברים כל צילום רנטגן אתם רשאים לבקש מאדם אחר שילווה אתכם בזמן הבדיקה אם אתם לא מרגישים בנוח להיות לבד עם הטכנאי או אם אתם צריכים סיוע והרגעה. במקרה שאין בחברתכם בזמן הבדיקה אדם קרוב – אתם רשאים לבקש מאיש או אשת צוות רפואיים (בדרך כלל אחות או אחד סיעודיים) להיות נוכחים גם בבדיקה. הבדיקה עצמה איננה מסוכנת וחשוב לציין שלא כרוך בה כאב פיזי. לעיתים הבדיקה יכולה לגרום לתחושה לא נעימה או לכאב, אך המקור לכאב הוא איננו הבדיקה אלא הסיבה שבגללה יש לערוך אותה צריכים בדיקת רנטגן? צרו איתנו קשר!
צילום רנטגן
צילום רנטגן מאמר מעולה

תפריט נגישות